33-åring gripen misstänkt för bombdådet i Umeå

Den 33-åring som var en av huvudpersonerna i samband med bombdådet utanför tingsrätten i Umeå den 30 januari har nu gripits av polisen i Stockholm. Han är anhållen, misstänkt för mord och allmänfarlig ödeläggelse.
Vid bombdådet skadades en 37-årig man så svårt att han senare avled. 33-åringen har hävdat att bomben egentligen var avsedd för honom men nu har han alltså själv anhållits som misstänkt för mord. Sen tidigare sitter en 22-årig man anhållen, misstänkt för medhjälp till mord. 33-åringen greps alltså i Stockholm och gripandet genomfördes av polisens nationella insatsstyrka. Själva gripandet gick lugnt tillväga och skedde utanför det hus där 33-åringen befunnit sig de senaste veckorna. Men när polisen efter gripandet skulle göra husrannsakan i den aktuella lägenheten blev poliserna beskjutna av två män, som senare också kunde gripas av polisen. Vid husrannsakan fann sen polisen flera vapen. De här två männen misstänks inte för mordet i Umeå men anhölls nu som misstänkta för mordförsök på grund av skottlossningen. 33-åringen kommer nu att föras till Umeå för förhör och troligen kommer förundersökningsledaren Lars Björne att begära honom häktad senare idag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".