Stafettbrons till Sverige

Trots jätteledning blev det inget guld för Sverige i herrstafetten 4x10 km (k/f) i skid-VM. Sverige ledde länge stafetten överlägset men Jörgen Brink tog helt slut efter drygt halva sista sträckan.
I stället tog Norge guldet efter en spurtduell med Tyskland. Segermarginalen blev 0,2 sekunder. Brink tog fullständigt slut när alla trodde att den sista biten skulle bli ren defilering. Med 2,8 kilometer kvar ledde han med 20 sekunder före slutliga fyran Ryssland och 22 sekunder före Norge. Men sedan tappade Brink allt och både Thomas Alsgaard och tysken Axel Teichmann kunde gå förbi. Jörgen Brink hade ingen förklaring till vad som hände i slutet av stafetten, utan konstaterade till SVT: - I sista backen tog det bara stopp och det svartnade för ögonen. Jag vet inte vad som hände, det kändes jättebra hela vägen. Jag blev bara helt stum. Det svartnade för ögonen flera gånger, det var tur att jag tog mig i mål. Brink, på förhand medaljkandidat också i sprint, var mycket tveksam till om han skulle ställa upp i sprinten som avgörs redan på onsdagen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".