Man från Skellefteåtrakten misstänkt för mord

Den person i 20-årsåldern som har gripits misstänkt för mordet på den 15-åriga Moraflickan under helgen kommer från Skellefteåtrakten. Mannen i 20-årsåldern greps odramtiskt under förmiddagen. Han nekar till brott.

Tidigt i morse anhölls han i sin frånvaro av vice chefsåklagare Olle Sohlberg. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket betyder att misstankegraden är stark.

Nekar till brott
Under ett första, kort inledande förhör med mannen delgavs han misstanke om mord. Han nekar och säger sig inte ha något med flickans död att göra. Det är inte bestämt när han ska höras mer ingående om mordet.

Vice chefsåklagare Olle Sohlberg vill inte bekräfta att den misstänkte kommer från Skellefteåtrakten.

– Jag har sekretessbelagt identiteten på den misstänkta, så jag tänker inte bekräfta annat än att han är från Norrlandstrakten, säger Olle Sohlberg till P4 Västerbotten.

– Mannen har fått en offentlig försvarare, har hört och delgetts misstanke om brott men förnekar misstanken. Imorgon eller på lördag får vi se om jag tänker begära honom häktad, säger Olle Sohlberg.

Inre spaning bakom gripandet
– Det viktigaste som ledde till att den här personen anhölls i sin frånvaro, det var en sammanställning av inre spaning, samt förhör med vittnen, säger Olle Sohlberg.

Tidigare kom uppgifter om att det var genom att granska den 15-åriga flickans webb-kontakter, som man kom den nu gripne mannen på spåren. Men enligt Sohlberg handlar det inte om spaning på internetsajter utan om annat typ av inre spaning.

Nästa steg är ett det nu ska påbörjas en husrannsakan på en plats utanför Falun samt andra tekniska undersökningar.

– Sen ska vi sätta oss ner och titta på det samlade materialet igen, säger Sohlberg.

Dementerar du att han är från Skellefteå?

– Min geografiska kunskap om Norrland är något begränsad, men folkbokföringsorten är inte Skellefteå.