Umeå

Fler namn tillkommer i golvrasutredning

Trots att det gått mer är ett år efter golvraset på Norrlandsoperan under en konsert vet man inte hur många som fanns med och föll genom hålet i golvet.

- Det tillkommer fortfarande personer till utredningen som var med i golvraset under konserten med gruppen Mando Diao, säger Advokat Per Nyberg som är utsedd som målsägandebiträde för rättegången.

Han är mycket förvånad över att kontrollen vid och efter olyckan varit så dålig att alla som föll genom golvet inte funnits med i register vare sig hos polis eller vid andra myndigheter. Nyligen skrev han in en person bland målägarna och ytterligare en är på gång.

Tingsrätten har som ambition att rättegången kan komma igån i april månad. Advokat Per Nyberg ska innan dess ha samlat fakta, patientjournaler och annan dokumentation inför rättegången med de 53 och snart kanske 54 ungdommarna.

Jämför med Göteborgsbranden
En annan faktor som gör att advokat Per Nybergs arbetet är besvärligt är att många som föll genom hålet i golvet är minderåriga och därför måste också deras målsägare kontaktas.

Han säger det är svårt att hitta fall som kan jämföras med det på Norrlandsoperan, närmast är som han ser det det stora branden i Göteborg för 10 år sedan.