ISHOCKEY

Skellefteå AIK närmare slutspel

Med tre omgångar kvar att spela av elitserien är Skellefteå AIK klara för fortsatt spel i högsta serien även nästa säsong. Kontraktet säkrades i lördagens viktiga möte med Luleå på hemmais. Skellefteå vann Norrlandsderbyt med 3-1 inför fullsatt arena, 6001 åskådare.

Resultatet i matchen betyder alltså att Skellefteå slipper att spela i kvalserien denna säsong, eftersom det skiljer ointagliga 10 poäng ner till Luleå närmast på kvalserieplats. Matchhjälte för Skellefteå AIK igår blev lagkaptenen Mikael Renberg som gjorde två mål. Skellefteås tredje mål i matchen gjorde Lee Goren.

Samtidigt som Skellefteå besegrade Luleå, förlorade Södertälje mot Linköping, vilket betyder att Skellefteå har utökat försprånget till Södertälje som ligger på placeringen närmast under i tabellen. Det skiljer 5 poäng mellan lagen. Därmed har Skellefteå bra grepp om den sista slutspelsplatsen. På måndag spelar Skellefteå mot Linköping. Därefter har Skellefteå kvar att möta HV71 och MODO innan grundserien är slutspelad.

En rökbomb gjorde att Skellefteå AIKs arena fick utrymmas i samband med gårdagens match mellan Skellefteå och Luleå. Därmed blev matchstart försenad. Polisen har beslagtagit rökbomben och ska utreda händelsen. För Skellefteå AIK är det oklart om den incidenten kommer att leda till någon form av böter från Hockeyligan.