Norrbotniabaneutredning upprör

Banverket sa idag att de inte vill bygga någon ny järnväg mellan Umeå och Luleå. Norrbotniabanan som ska vara en fortsättning på Botniabanan och gå från Umeå till Haparanda kommer bli alldeles för dyr att bygga anser Banverket som varken har pengar eller planer för att bygga den inom de närmaste 12 åren.
Västerbottens landshövdning Lorentz Andersson är inte förvånad. - Banverket har aldrig velat ha med Norrbotniabanan i sin plan, säger han till P4 Västerbotten. Folkpartiets oppositionsråd I Skellefteå, Håkan Lindh är upprörd över Banverkets utredning. -Norrbotniabanan ska byggas, säger han. Han tycker att Banverkets utredning är orealistisk. - Vi kommer aldrig att acceptera att den ojämförligt största och viktigaste infrastrukturinvesteringen i norra Norrland begravs i centralisternas utredningskvarnar, säger Håkan Lindh också.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".