Konstgräs på Gammia redan i höst?

Det kommer med all sannolikhet att anläggas konstgräs på Gammliavallen i Umeå. Fritidsnämnden och föreningarna är inne på samma linje och det betyder att planen kan bli verklighet redan i år.
För att det ska bli verklighet krävs dels att fritidsnämnden tillåts omdisponera 5,5 miljoner i sin egen budget. Dels också att man kan bestämma sig i tid för vilket av de 36 olika godkända konstgäsmaterial som finns som man vill lägga ut på Gammliavallen. Slutgiltigt beslut i frågan om konstgräs tar fritidsnämnden i Umeå den 7 april. Med en konstgräsplan ökas den totala driftskostnaden för fritidsförvaltningen, men man räknar med att kostnaden per använd timme kommer att minskas från 30 000 kronor ner till omkring 500 kr. Detta tack vare att konstgräset kan användas under längre tid av året, och också under många fler timmar per dag jämfört med en naturlig gräsplan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".