Lösning för stressade elever

Många elever som går på riks- och regionala idrottsgymnasier riskerar att drabbas av stress. I Skellefteå erbjuder man nu ett alternativ.
Många elever som går på riks- och regionala idrottsgymnasier riskerar att drabbas av stress Det p.g.a. den svåra omställning det innebär att flytta hemifrån och samtidigt satsa hårt både på sina studier och sin idrott. I Skellefteå erbjuder man nu ett alternativ. Det är 5 elever som går på Anderstorpsskolans 4-åriga idrottsprogram som erbjuds en ny möjlighet. Eleverna är alpina skidåkare och får i vinter under fyra månader träna i Tärnaby, parallellt med att de ska bedriva sina gymnasiestudier på distans via IT-teknik. Det här alternativet till att bedriva sina studier på ett riksidrottsgymnasium långt hemifrån ett helt läsår, är något som välkomnats av såväl elever som föräldrar säger ansvarige idrottsläraren Jalle Forsmark.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista