Berndt Rhen stormotionär till moderatstämma

Förra året vill moderaterna utesluta Berndt Rhen från Holmsund ur partiet. Han var inte välkommen sen han dragit fram misstankar om valfusk vid provvalet. Ett år senare är han kvar i partiet. Och flitig författare av motioner. Inför moderaternas länsförbundsstämma i Lycksele i morgon har han skrivit en stor del av motionerna. Och dom flesta rör misstankarna om valfusk.
Det är Berndt Rhen som står för motionerandet när moderaterna har sin länsförbundsstämma i Lycksele i morgon. 7 av totalt 10 motioner har Berdnt Rhens signatur. I den första föreslår han att den utredning som moderaterna gjorde om det misstänkta valfusket i samband med provvalet ska underkännas. Utredningen fyller inte elementära kvalitetskrav, den är inte är gjord av en opartisk utredare, och tacklar inte kärnfrågan, den har totalt misslyckats med sin uppgidft, enligt Berndt Rhen. Förbundsstyrelsen föreslår att stämman i morgon ska avslå motionen, med motiveringen att frågan är utagerad och lagd till handlingarna. Och så är det nästan genomgående. Rhen föreslår, men får inte gehör. Till exempel vill han att personer från Umeå universitet och polishögskolan ska få utreda det misstänkta valfusket. Även där föreslås avslag. Till ny ordförande för moderaterna i länet har en enig valberedning föreslagit riksdagsledamoten Ulla Lövgren från Umeå. Hon tycker att det är utagerat. Ulla Lövgren säger till P4 Västerbotten att det är meningslöst att rota i det som varit och tycker att man ska se framåt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".