Vilhelmina

Polsk riksdag på kommunfullmäktiges möte i Vilhelmina

Debatten var hätsk när socialdemokraterna attackerade den styrande borgeliga alliansen på en rad områden. Det skriver Västerbottens-Kuriren.

När studentboendet Pettersbacke debatterades svor politikerna åt varandra och ordväxlingen blev så hård att fullmäktiges ordförande Leif Ahlmark (kd)tvingades uppmana fullmäktige att skärpa sig.

Socialdemokraterna anklagade borgarna för att ha brutit mot kommunallagen när frågan bereddes.

De borgerliga partierna beslutade igår att behålla studentboendet eftersom hyresavtalet inte kan sägas upp förrän sista december nästa år. Däremot sägs personal upp.

Idag är bara en tredjedel av eleverna kvar vilket gjort att de uteblivna hyrorna kan åsamka kommunen miljonförluster och de båda blocken anklagade varandra för att ha skulden till detta.

Det blev även en het debatt om vem som kan ta åt sig äran av en rad satsningar i kommunen. Några borgeliga ledamöter överväger att sluta med politiken på grund av gårdagens debatt

- Det är allvarligt för demokratin om ledamöterna känner en sådan olust för politiken att de hoppar av, säger kommunalråd Gunnar Hörnlund (c) till Västerbottens-Kuriren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".