E12:an

Krångelsträckan får ny beläggning

Nu närmar sig starten för reparationerna av E12:an mellan Umeå och Vännäs. Skandal-sträckan började krångla för tre år sedan – redan samma sommar Vägverket var klar med den. Vecka 19 ska reparationsarbetet börja, och endera dagen får berörda som bor längs sträckan ett informationsblad om arbetet.

Det är sträckan mellan Norrfors och Brattby som ska åtgärdas och trafikstörningarna kommer att bli betydande, skriver Vägverket i informationen till hushåll, företag och myndigheter i Vännäs kommun. Tidvis kommer 1+2-vägen att bara ha 1½ körfält.

Arbetena ska pågå under hela sommaren, utan semesteruppehåll, och vara klara i början av september.

Om entreprenören blir klar tidigare än planerat utgår en bonus, och blir arbetena försenade blir det böter, berättar Per-Mats Öberg, Vägverket, projektledare för reparationerna.

En annan bonus i samband med bytet av vägbeläggning på E12 är att materialet kommer att återanvändas på mindre vägar, väg 632, 691 och väg 693.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".