RIDSPORT

Umeå Ryttarförening finalklara för första gången

På Högbo Ridklubb i Sandviken avgjordes på söndagens den sista omgången i Ridsportallsvenskans Elit Norra. Vann gjorde Umeå Ryttarförening - som därmed kvalificerar sig till finalen i Ridsportallsvenskan för första gången.

De två bästa lagen i Ridsportallsvenskans Elit Norra går vidare till finalspel - och efter söndagens seger slutar Umeå Ryttarförening på andra plats efter de tre omgångarna i grundserien.

Efter de två inledande omgångarna (som avgjordes i Umeå och Gävle) låg laget på andra plats. Gävle Ryttarsällskap ledde och tog också hem totalsegern i grundomgången. Spänningen var olidlig vid söndagens tävling. Efter grundomgången hade både Umeå och Gävle 4 fel och det blev därför omhoppning mellan de två lagen. I omhoppningen hade Umeås lag 0 fel och segrade därför i söndagens omgång.

I URF:s lag red i dag Sandra Jonasdotter (junior), Ofelia Lundberg (young rider), Maria Norman och Anna Jonsson Grundström.

I den norra gruppen ingår åtta lag från norra Sverige. I finalen, som avgörs på Strömsholm i början av juni, deltar de två bästa lagen från alla grupper.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista