Mindre hål i plånboken för de med hål i tänderna

1 juli så kommer den nya tandvårdsreformen för vuxna att träda i kraft. Med den nya reformen så kommer det att bli billigare att besöka tandvården, speciellt för den som har omfattande tandvårdsbehov, det säger Ulf Söderström verksamhetschef inom Folktandvården i Skellefteå som är den som tagit fram de nya taxorna i länet som även kommer att styra privattandläkarna priser.

Ulf Söderström reser just nu runt i länet och informerar anställda inom tandvården om den nya reformen som ska börja gälla 1 juli. 3 miljarder har regeringen skjutit till för att göra tandvården mer lika över landet.

För de med höga tandläkarräkningar så blir det billigare. Tandvårdskostnader över 3000 kr och upp till 15 000 kr betalar staten 50 procent av kostnaden och för kostnader över 15 000 kr så betalar staten 85 procent av räkningen och de är vinnare i det nya systemet säger Ulf Söderström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista