vilhelmina

Fortsatt motstånd mot vårdnadsbidraget

Motståndet mot att införa vårdnadsbidrag i Vilhelmina kommer att fortsätta in i det sista. Det säger socialdemokraten Viveka Abramsson som leder oppositionens försök att splittra Vilhelminas borgerliga allians i vårdnadsbidragsfrågan.

Riksdagen gav i veckan klartecken till kommunerna att införa vårdnadsbidrag och i Vilhelmina tänker Centern, Kristdemokraterna, Folkpartiet och Moderaterna rösta igenom bidraget innan hösten.

Viveka Abrahamssons kritik av att föräldrar ska få välja 3000 kronor skattefritt i månaden istället för dagisplats är hård. Kommunen har inte råd, öppen förskola kan inte ersätta förskolans pedagogiska arbete och så vidare, men framförallt tror Viveka Abrahamsson att vårdnadsbidraget kommer att urholka föräldraförsäkringen.

Förutom dessa invändningar tror Viveka Abramsson att vårdnadsbidraget kommer att utnyttjas av en annan grupp föräldrar än de som skulle haft sina barn på dagis och att kön till förskolan blir kvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista