Bedragare på turné

Äldre kvinnor växelluras

Två kvinnar lurades vid lunchtid av en man som begärde att få växla pengar. Han gav dock inte tillbaka några. Polisen varnar för den här och liknande bedragare.

En kvinna i Umeå lurades på pengar vid lunchtid då hon tog ut pengar från en uttagsautomat vid Coop- Forum. Då bad en man att få växla pengar med henne, men han gick därifrån utan att det skedde. Då upptäckte kvinnan att de pengar hon haft i plånboken var borta.

En liknande händelse hände i Skellefteå någon timme senare då en gammal kvinna blivit av både med kontanter och ett kontokort som bedragaren fick koden till genom att iaktta kvinnan när hon tog ut pengar.

Den kvinnan har blivit av med en ansenlig summa genom kontokortet. Hur mycket pengar kvinnan förlorade i Umeå vill vakthavande polisbefäl Kenneth Jonsson inte berätta

Polisen har inga spår efter mannen, men manar nu till vaksamhet både bland äldre och andra runtomkring som kan förhindra att framförall äldre blir lurade på pengar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista