Lycksele

Lärare från Nepal på besök

Idag på torsdagen kom 10 lärare från en skola i Nepals huvudstad Katmandu till Lycksele. I 12 dagar ska de vara på Södermalmsskolan för att utbyta erfarenheter med de svenska lärarna.

Grace Academy heter skolan som arbetar med en grupp av de allra mest utsatta barnen i Katmandu. Skolans rektor Indra Bdr. Rakhal berättar att det är det allra fattigaste barnen och många föräldralösa barn på skolan. Han ser utbildning som viktigaste vägen till utveckling i Nepal. Och utbytet med Södermalmsskolan hoppas han ska ge lärarna många nya idéer och inspiration.

Läraren Lilian Borgström är den som drog igång utbytet eftersom hon själv arbetat med biståndsarbete i Nepal. 10 av hennes lärarkollegor på Södermalmsskolan besökte Grace Academy under påsklovet och resan var omtumlande, det är en annan förståelse för den fattiga delen av världen på skolan nu, säger Lilian Borgstöm. Hon tror att de nepalesiska lärarna kommer att påverkas starkt av besöket i Lycksele. De har aldrig varit utomlands förut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista