Propaganda för kondom

På ett lekfullt sätt och med hjälp av färggranna cyklar, turnerar nu ett internationellt projekt för att sprida information om säker kärlek.

I går startade tio ungdomar som är med i ett projekt som heter Safe Love en resa från Umeå till Skellefteå.

Projektet Safe Love är en del i utbytesprogrammet Youth Partners in Development, som till största del finansieras av SIDA.

Bakom projektet står 10 ungdomar från Zambia, Kambodja och Sverige.  Nu cyklar de mot Skellefteå för att sprida sitt budskap om säker kärlek  och de cyklar som ska ta dem ända fram till Skellefteå är målade i regnbågens alla färger.

Therese Olmsäter säger att betydligt fler borde använda kondom, och att det är ett av huvudbudskapen när projektet turnérar.

På vägen stannar de bland annat i Robertsfors och Ånäset där de ska besöka skolor och ungdomsgårdar för att prata med ungdomar om HIV och aids och vikten av att skydda sig och hindra spridning av könssjukfomar. Turnén pågår hela veckan och avslutas med en fest på hamnmagasinet i Umeå den 12/6.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista