Regeringen prioriterar inte arbetet mot skattefuskande företagare

Regeringen har fel prioritering i sin jakt på ekonomifusket i samhället. Det säger flera riksdagsledamöter som SR Västerbotten pratat med.

Igår sade näringsminister Maud Olofsson i Radio Västerbotten  att det är en feltolkning att de som fuskar med socialförsäkringen jagas med piska,  medan skattefuskande företagare ska stoppas med morot och enklare regler.

Vänsterpartiets riksdagsledamot LiseLotte Olsson anser dock att det är tydligt att regeringen prioriterar att satsa på att jaga fuskare i socialförsäkringssystemen och att regeringen inte prioriterar skattefusket inom företagsvärlden.

Att det förekommer en felprioritering och att det skillnad på fusk och fusk, tycker  riksdagsledamoten Britta Rådström (s) Hon menar att dom stora pengarna inte finns att hitta bland fusket i socialförsäkringarna som i dagsläget är hårt kontrollerat, utan i företagarnas skattefusk som uppgår till 1333 miljarder kronor om året enligt skatteverket.

Fusket inom socialförsäkringssystemen beräknas vara  8 till 10 miljarder kronor årligen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista