Sörfors Golfklubb riskerar konkurs

Sörfors Golfklubb utanför Umeå ska räddas från konkurs genom en omröstning på Internet.

Vid ett extra årsmöte (tisdag 3/6) beskrev klubbledningen den ekonomiska situationen för Umeås yngsta golfklubb. På grund av många utträden och återkrav av medlemslån, samtidigt som tillströmningen av medlemmar är svag, har klubben råkat i akut pengabrist. Räddningen är enligt klubben att medlemmarna avstår sina medlemslån på omkring 10 000 kronor till klubben mot spelrättsbevis. Bevisen kan sen säljas och kan den vägen möjligen ge tillbaka insatta pengar - om man vill lämna klubben. Medlemmarna i Sörfors Golfklubb skall sluta upp med 99,9 och säga ja i en internetomröstning för att den här räddningsaktionen skall genomföras.

Ett första steg för att rädda ekonomin och redan igångsatta åtaganden är att klubbmedlemmarna betalar in 2 000 kronor extra redan denna månad.

Spelrätter i stället för medlemslån är det vanligaste sättet för golfklubbar att finansiera investeringar i byggnader och mark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista