Bussakut räddar tågresenärer

Ett hundratal bussar har hittills satts in för att transportera de cirka 2500 passagerare som hittills blivit utan tågresa sen tågurspårningen i Aspeå igår. Och bussarna är räddningen när tågen spårar ur. Veolia och andra företag som driver järnvägstrafik kan ringa till en Bussakut när det som nu blir stopp i tågtrafiken.

Ett hundratal bussar har hittills satts in för att transportera de cirka 2500 passagerare som hittills blivit utan tågresa sen tågurspårningen i Aspeå igår.

Och bussarna är räddningen när tågen spårar ur. Veolia och andra företag som driver järnvägstrafik kan ringa till en Bussakut när det som nu blir stopp i tågtrafiken.

Hittills har alla resenärer kunnat ta sig dit de ska men problemen blir ikväll på sträckan mellan Göteborg och Umeå då passagerarna istället får åka med tåg imorgon.

- Vi har ett utbrett samarbete över hela landet med bussbolag och det här kommer inte drabba den vanliga Länstrafiken, det säger Katarina Persson, trafikschef på Veolia transport.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista