Mora

19-åringen berättar om mordet

Idag genomförs rättegången mot den 19-åriga man från Västerbottens län som står åtalad för att ha mördat en 15-årig flicka i Mora.

Det hela handlar om ett sexuellt umgänge som ska ha gått över styr.

19-åringen och 15-åringen träffades via en chattsida på nätet i början på detta året. Efter några konversationer bestämde dom sig för att byta nummer, och så småningom kom dom överens om att träffas och att ha sex med varandra.

Detta har den åtalade berättat vid Mora tingsrätt idag. Han berättar fåordigt och eftertänksamt om mötet med 15-årigen.

Den 15:e februari träffas 15-åringen och 19-åringen för att ha sex en tredje gång. Men här gick det överstyr. Han ger henne ett knytnävesslag och tar stryptag på henne.

Hon blir då livlös, berättar 19-åringen. Men han gör inga upplivningsförsök och han ringer heller inte ambulans. Han får panik och släpar ut henne ur bilen.

Han berättar att han inte vill att det ska vara utdraget för flickan. Därför slår han henne med stenar mot huvudet, den tyngsta stenen ska enligt uppgift vara på 23 kilo. Av dessa slag avlider flickan.

Nu under eftermiddagen fortsätter rättegången med förhör med rättsläkaren Lars Eriksson.

Reporter: Peter Johansson, SR Dalarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista