Motståndare bemöter Wermelin

Igår kritiserades ”Aktionsgruppen mot en nationalpark i Vindelfjälllen” av Snullorseles kommunalråd Roland Wermelin i P4 västerbotten. I Aktionsgruppen finns Hans-Emil Eriksson från Kraddsele i Sorsele som idag bemöter kritiken.

Kritiken som kommunalrådet Roland Wermelin framförde gällde aktionsgruppens namninsamling av nästan 2000 underskrifterna fick sorselepolitikerna att backa från ett tidigare ja, till en förstudie av en nationalpark till ett nej till förstudie.

Wermelin menade att aktionsgruppen i sin namninsamling hade namn utan relevans, namn på människor som inte ens var bosatta i Sorsele.

Aktionsgruppen har i namninsamlingen ställt frågan som JA eller Nej till nationalpark och inte JA eller NEJ till förstudie.

– Ett fel och en stor skillnad, det enligt kommunalråd Wermelin.

Men Hans-Emil Eriksson i aktionsgruppen mot en Nationalpark, håller inte med. Hans erfarenhet är att ett Ja till en förstudie också kommer att innebära ett Ja till nationalpark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista