Lycksele

ICA bygger istället för Lidl

Matvarukedjan Lidl orsakade stor debatt när man ville etablera sig i Lycksele för fyra år sedan. Lidl drog sig ur och det blir istället ICA som bygger nere vid E 12: an.

Nu börjar bygget av den nya butiken och ICA handlaren Peder Hedlund är förväntansfull inför ökad handel i Lycksele i framtiden.

Lyckseleborna debatterade flitigt när Lidl ville riva allaktivetshuset Tjärhovet för att bygga en affär. Skandalöst och fult tyckte motståndarna medan förespråkarna tyckte att en ny affärskedja skulle vitalisera handeln på orten. Lösningen blev att en ny tomt lite till väster om Tjärhovet planlades för affärsverksamhet och då började också ICA fundera på saken. Så historien om Lidl i Lycksele slutade med att en lokal handlare bygger istället.

Igår på måndagen spärrades området av och ICA handlaren Peder Hedlund tror att det blir mest markarbeten som hinns med i sommar. Till våren 2009 ska den nya butiken bli klar. Peder Hedlund säger att logistiken är besvärlig för nuvarnade butik som ligger på gågatan mitt i Lycksele. Varubilarna måste in tvärs över en redan trång parkering så den nya platsen nere vid E 12 blir ett lyft för arbetsmiljön, säger Peder Hedlund. Som många andra tror han på ett uppsving med Fäbolidengruvan och Peder Hedlund säger att gruvplanerna har bidragit till att han vill investera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".