Ishockey

Ingen damhockey

Det blir inget elitlag i damhockey för Skellefteås del.

Orsaken är att den nya föreningen Skellefteå Damhockey inte lyckats få tag på tillräckligt med folk som vill engagera sig i föreningen.

Skellefteå Aik beslutade i våras att lägga ner satsningen på sitt damlag och försöket att starta en ny förening misslyckades alltså.

- Vi har kämpat och fixat stödmedlemmar och visat upp oss. Pengarna är inte problemet utan det  är tränare och styrelsefolk som inte finns heller, ingen vill ta jobbet när vi inte heter Skellefteå AIK, det säger Kristina Lundberg studerande hockeyspelare som ursprungligen kommer från Örnsköldsvik

- 40 personer är tillfrågade och nu orkar vi inte leva i ovisshet till augusti och se om vi eventuellt har en styrelse tills dess. Så nu flyttar tjejer från stan för de vill spela i högsta serien så andra klubbar blir aktuella istället.

- Det är tråkigt att inte AIK vågar ha ett lag kvar, hela norrlandshockeyn får lida och Örnsköldsvik blir norrlandstjejernas närmaste lag nu.

Tragiskt är vad jag kan säga! Jag är grymt besviken, man kan inte säga bredd utan ett damlag, så det så, det säger Kristina Lundberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".