Knaften

Inga besked om skolans framtid

(PÅA )

Politikerna i Lycksele kommun är ännu oeniga om nedläggningen av Knaftenskolan.

Och lättnaden var stor hos Knaftenbon och föräldern Jonas Sandberg när beslutet om skolans framtid nu skjuts upp från gårdagens kommunfullmäktige till i september.

Om beslutet att stänga Knaftenskolan skulle ha gått igenom skulle 29 Knaftenelever ha fått åka till Forsdalaskolan istället och enligt förslaget skulle besparingen då bli 1,4 miljoner kronor.

En besparing som Knaftenborna tyckte att det fanns alldeles för lite underlag för att bevisa och det fick dom medhåll för från alla allianspartier. De punkter som Knaftenborna tyckte borde tas i beaktande var bland annat att tre nya barnfamiljer flyttat dit och att det skulle medföra en ökad kostnad för kommunens skolkjuts, att besparingssumman per barn lät orimlig och sedan den viktigaste punkten för dom. Att framtidstron i bygden skulle försvinna om skolan försvann och  skulle hela kommunen i längden förlora på.

Nu togs inget beslut idag och Lilly Bäcklund, socialdemokratisk ordförande i kommunstyrelsen var imponerad av föräldrarna men tror att beslutet blivit detsamma ändå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".