Oavgjorda länsmatcher i allsvenskan premiär

Det blev oavgjort för de båda västerbottenslagen när damallsvenskan i fotboll hade premiär igår. Umeå IKs tränare är besviken på spelet. - Vi har en urusel attityd i den här matchen, det är fruktansvärt bedrövligt, säger Richard Holmlund.
Regerande svenska mästarinnorna Umeå IK spelade 2-2 borta mot uppsalalaget Bälinge, medan Sunnanå nådde 1-1 i mötet med nykomlingarna Stattena från Helsingborg. Drygt 1 300 personer tittade på matchen, där Bälinge redan efter tre minuter bjöd på ett självmål. Men UIK förvaltade inte ledningen. - Vi spelade väl bra sista kvarten, men vi slarvade på tok för mycket, säger Hanna Ljungberg. Hon och tränaren Richard Holmlund är överens om att det brister i Umeå IKs attityd. - Vi rör oss inte och vi håller inte igång passningsspelet som vi ska göra, säger Ljungberg. Rickard Holmlund konstaterar man kom undan med blotta förskräckelsen - Vi har tur som tar ett poäng, och ska vara glada för det - men det är också det enda vi ska vara glada för, säger han. Holmlund är inte nådig i sin kritik av spelarnas insats. - Emma Lindquist gör ett bra inhopp, Jessica också, men annars är det bedrövligt, säger Rickard Holmlund till Sveriges Radio.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".