Oro bland asylsökande i Vilhelmina

Bland de asylsökande flyktingar som kommit till Vilhelmina är oron stor över att svenskar ska flytta från området där de asylsökande bor. 
– Vi tror att det är vårt fel att svenskarna inte vill bo kvar här på strandvägen, säger Alena Nesterova från Uzbekistan som kom till Vilhelmina i vintras.

Sedan i julas har drygt 200 asylsökande flyktingar anlänt. Alla har placerats i två hyreshus, som står brevid varandra på Strandvägen. Redan innan flyktingarna kom fanns det farhågor bland Vilhelminaborna om att integrationen skulle bli svår när man placerade ut alla i samma område.
Vibo som är det kommunala bostadsbolaget i Vilhelmina säger att de inte kan se om fler än vanligt flyttat från Strandvägen sedan de asylsökande flyttat in men de har däremot varit med om att svenska hotat om att flytta där ifrån till följd av att de asylsökande flyttat in.
– Men när jag sa att skulle det flytta in 200 svenskar skulle det inte heller vara problemfritt och det höll de med om, säger Gunnar Hörnlund (c) kommunalråd i Vilhelmina.

Reportrar Sofia Larsson och Filippa Armstrong