Gymnasie- och musikskola måste spara

Ekonomin för Gymnasie- och vuxenutbildningen i Umeå ser ljusare ut än förra året. Men kommer ändå att gå med minus i år om man inte gör något. Även musikskolan ser ut att få skära ner för att klara budgeten.
Den senaste prognosen visar på 4,4 miljoner back i år för hela nämndens verksamhet, att jämför med förra årets 5,9. Ekonomichefen Leif Jonsson säger att det går åt rätt håll, men att det inte är tillräckligt så i maj kommer gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden i Umeå att lägga fram ytterligare förslag på åtgärder för att budgeten ska hamna i i balans. Den kommunala musikskolan i Umeå går också med minus. Om inget görs hamnar man 900.000 back i år enligt den senaste prognosen. Socialdemokraten Mikael Berglund, som är ordförande i Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, säger att man troligen kommer att minska på musikskolan, men att ett konkret förslag läggs fram till nämndens nästa möte den 20 maj
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".