Kommunalanställda i länet i strejk

9000 kommunalanställda i landet gick vid midnatt ut i strejk och i länet gick 9 parkeringsvakter och en handfull av sopstationernas personal i Skellefteå ut i strejk.
Kommuner där sophanteringen har bolagiserats eller ligger på entreprenad påverkas inte av strejken. Så i Umeå kommer anläggningarna att vara öppna som vanligt. Däremot kommer det att var stängt i Lycksele, Malå och i Sorsele. Agneta Lanto som är ansvarig för avfallssektionen vid tekniska kontoret i Skellefteå, säger att hyreshus, affärer och skolor prioriteras när det gäller sophämtning. Villahushåll får under strejken klara sophantering på egen hand, det säger Agneta Lanto. Arbetsgivarsidan med Kommun och Landstingsförbundet och facket Kommunal står fortfarande mycket långt ifrån varandra när det gäller lönerna och blir det ingen lösning går omkring 200 anställda på sjukhusen i länet ut i strejk den 29 april.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".