4 män åtalade för misshandel och stöld

Fyra män mellan 20 och 17 år gamla från Umeå och några samhällen i inlandet har tillsammans varit i Tingsrätten i Skellefteå för att svara på anklagelser om brott på sammanlagt 7 punkter. Rätten har tagit två dagar på sig för förhandlingen.

Ett av brotten är på nån slags pojkstrecksnivå som att de fyra unga männen i augusti 2006 har brutit sig in i en kiosk på en idrottsanläggning och stulit godis och läsk för över tusen kronor. I ett annat fall, samma kväll som kioskinbrottet, har tre av dem stulit en A-traktor och kört ute på vägarna utan körkort. Sen har A-traktorn tömts på ljudutrustning, kablar och annat.

Dagen innan dessa två brott i augusti 2006 stal tre av dem en bil i en inlandsort, och körde sen omkring med bilen i samhället, fortfarande utan körkort.

I november 2006 misshandlade en av de fyra i gänget i en annan man genom att slå denne i ansiktet. Ytterligare ett fall av misshandel gör sig samma man i gänget skyldig till i december 2007, alltså året efter, och den här gången i Umeå och då var det fler slag också sen den misshandlade fallit till marken.

Ett tredje fall av misshandel med samma gängmedlem är den sjunde brottsmisstanken som avhandlats i Skellefteå tingsrätt. Den här gången har en man i Umeå slagits ner och blivit dragen på marken så att kläderna skadades.

Fyra fall där tre eller fyra i gänget agerat tillsammans, och tre fall av misshandel som en av dem ensam svarat för får sina domar den 28 juli.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista