Badanläggningar hoppas på solen

Det fina vädret ser ut att stanna ett tag och då ser det också ljusare ut för Västerbottens utomhusbad som hittills haft det lite tungt.
På Ansia i Lycksele, Umelagun i Umeå och på Vitbergsbadet i Skellefteå så ser besökstalet visserligen ut att bli ungefär som i fjol men betydligt sämre än solsommaren 2006.

Enligt väderprognosen så ska det nu bli varmare och soligare sommarväder i länet.
Men hittills har inte sommaren varit så varm och solig och det påverkar var familjerna i Västerbotten väljer att tillbringa sina semesterdagar, med aktiviteter inomhus eller utomhus.
- Vädret är A och O om en uteanläggning ska få några besökare, säger Niclas Fuhrberg biträdande chef på utomhusanläggningen Vitbergsbadet i Skellefteå.

De minns kanonsommaren 2006

Vitbergsbadet är ett av länets största utomhusbad som har uppemot 50 000 besökare en bra sommar. En sådan sommar var 2006 som Niclas Fuhrberg, och alla andra ansvariga för utomhusbad, ser tillbaka på med glädje.
- Det var en kanonsommar men eftersom det har varit dåligt väder i sommar så kanske vi kommer ha kring 15 000 färre besökare i år än 2006, säger han.
Och även utomhusbaden i Lycksele, Umeå och Vännäs har känt av att termometern visat en medeltemperatur på 15 grader och de tror att de kommer ha mellan 5 000 och 10 000 mindre besökare än sommaren 2006.

Folk väljer att vara inomhus

Men inomhus på äventyrshuset Boda Borg i Skellefteå har man hittills haft en rekordsommar och eftersom dom har kring 20 procent fler besökare när det regnar så händer det att vd:n Thomas Nordström vaknar och blir glad när det regnar.
- Vi har som mest folk när det regnar men folk kommer också om det varit jätte varmt ute i flera dagar. Det är som sämst när det är molnigt, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista