Personalen anade nedläggningarna

I förmiddags fick de anställda information om nedläggningen av kontoren. På Svensk kassaservices Ålidhemskontor arbetar Eva Johansson, och hon är inte förvånad över beskedet. - Det var väntat, säger hon.
Stämningen är dämpad. Många har haft på känn att kunderna inte räcker till driften av kontoren. Det går dåligt för Svensk kassaservice, och nu får man inte längre gå med förlust. Det beror bland annat på att svenska folket numera gör många kassaärenden via girokuvert, Internet och i automater. Här i länet berörs mellan 10 och 15 anställda när kontoren läggs ner. Ove Åström, vid facket Seko i Skellefteå, säger till P4 Västerbotten att det här nog inte är den sista neddragningen. Ulla Johansson, Postens lokala informationschef, vågar inte lova att de kassakontor som sparas den här gången också blir kvar i framtiden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".