Umeå

AA håller landsmöte i Umeå

I dag inleder Anonyma alkoholister sitt årliga landsmöte i Umeå. Midgårdsskolan ger plats åt Anonyma alkoholister från klockan fem i eftermiddag och hela helgen, mellan 500 och 1000 personer från hela landet väntas delta.

Programmet innehåller upp till åtta parallella Aa-möten i timmen i större och mindre skala med teman som ”ha rätt eller vara lycklig”, ”återfall” och ”att föra budskapet vidare”. De sker i stort i samma form som de lokala AA-möten som hålls varje dag året om.

Anonyma alkoholister är ingen förening. Ingen medlemsavgift krävs. Det enda kravet är att vilja sluta dricka så är du medlem. Under ett AA-möte pratar en i taget, utan att någon avbryter eller kritiserar.

Kerstin och Lars-Erik och många andra i Umeå har jobbat länge för att få hålla i landsmötet och ser fram emot att kunna välkomna alla i sin egen stad. Sist landsmötet hölls på nordligare breddgrader var i Sundsvall för fem år sen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista