Tågförseningar väntar under helgen

Norrlandstågen kommer att bli upp till sex timmar försenade den här helgen och nästa helg på grund av banarbeten.
Björn Nilsson är VD för SJ Norrlandståg och han berättar att förseningarna inte var något som resenärerna fick upplysning om när de bokade sina biljetter.

Björn Nilsson är VD för SJ Norrlandståg och han medger att det här inte var något som de meddelade resenärerna om när de bokade sina biljetter.
--Tyvärr så gjorde vi inte det. Vi släppte ju försäljningen 19 mars och då hade vi inte full insikt i det här arbetet, hur stort det skulle bli, utan när vi gick igenom det här för ett tag sen så insåg vi att det kommer att drabba väldigt många av våra resenärer och vi har fått våra contact center att ringa upp kunder och informera om det här.
Och för den som har köpt biljett och nu inte kan ta tåget med de beräknade förseningarna så går det att få tillbaka biljettpengarna.
Det är fem banarbeten på sträckorna Vännäs-Boden och Bräcke-Långsele som gör att tågtrafiken måste omdirigeras. Och det är linjerna Luelå-Stockholm, Luleå-Göteborg och Narvik-Stockholm som drabbas, både i nordlig och sydlig riktning.
Bland annat sätts buss in mellan Boden, Luleå och Umeå, vilken tar mellan två och tre timmar extra. Buss blir det också mellan Boden och Murjek. Och söderöver kör tågen över Sundsvall och Långsele istället för via Ånge, så det tar också två till tre timmar extra.
Banarbetena görs av Banverket för att förbättra tillgängligheten mellan Bispgården och Götinge och vid Bastuträsk
--Det som är bra med det här är att banverket har samordnat det, att det sker samtidigt, så att det stör så få dagar som möjligt. Men visst kommer det att störa våra resenärer i stor grad, det kommer det att göra, säger Björn Nilsson VD för SJ Norrlandståg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista