tärnaby

Gränshandelsmarknaden lockar

I helgen är det hög tid för Tärnabys årliga tillställning - Gränshandelsmarknaden. En marknad som lockar tusentals besökare från både Sverige och Norge till den lilla byn med drygt 550 invånare.

Det är skidklubben Tärna IK Fjällvinden som arrangerar Gränshandelsmarknaden. Marknadsgeneralen Sofie Marberg räknar med att minst 10 000 personer kommer till årets upplaga. En marknad som lockar ortens invånare men också en hel del norrmän och besökare från resten av landet. Enligt marknadsgeneralen finns allt som hör en marknad till på plats - bland annat en bildutställning, försäljare, god mat, musik och tivoli.
– Sedan har vi ett scenprogram som vi valt att hålla väldigt lokalt, så det är flera lokala band som uppträder, säger Sofie Marberg.

I samband med att Gränshandelsmarknaden i Tärnaby startar på fredag släpps Stig Ove Gustafssons bok ”Fjällvind över världen”. En bok som handlar om skidklubben Tärna IK Fjällvinden, som genererat världsstjärnor som Ingemar Stenmark, Bengt Fjällberg och Anja Person på löpande band de senaste 50 åren. I boken berättar Stig Ove Gustafsson om klubbens historia, som han själv är högst delaktig i.
– Jag tror inte att Tärnaby i sig kan få så mycket mer publicitet. Däremot tror jag och hoppas att folk som läser boken får insikt i vad en idrottsförening är, säger Stig Ove Gustafsson.

Reporter Alexandra Malmqvist-Olsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista