Vindeln

Idag är sista dagen att besöka "Konst i kvarn" i Vindeln.

I år firar konstutställningarna 15 år i Vindelgruppens regi. Och i sommar har det varit ett 50-tal utställare.

Eva Maj Lundell har både ställt ut konst och arbetat under sommarens utställning. Hon tycker att det har varit en trevlig sommar med många besökare. 

Till kvarnen i Vindeln kommer turister från Sverige och andra länder. Hit kommer även ortsbor varje vecka, för att se den nya konsten när utställarna bytts ut. Det är 15:e året som Vindelngruppen arrangerar konstutställningarna, såväl amatörer som yrkesverksamma konstnärer ställer ut. Än har inte arrangörerna räknat ihop sommarens besöksantal, men omkring 300 personer har varje dag besökt den gamla kvarnen från 1800-talets slut. Här möts besökarna av konst och historia samtidigt som ljudet från Vindelälven strömmar in genom dom gamla fönstren. Vindelngruppen är en förening med konstintresserade medlemmar som bland annat jobbar för att uppmuntra amatörer. I år har man för första gången provat på att ha öppen atelje. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista