Skellefteå

Rosa villan i aska

Branden som totalförstörde Rosa villan i Skellefteå var mest troligt anlagd. En av dom 2 personer som tillfälligt bodde på övervåningen vaknade av brandrök, hon väckte den andra personen, och båda fick snabbt lämna huset.

Räddningstjänsten kom till platsen strax efter klockan 2, men branden fick ett snabbt förlopp och räddningstjänsten fick ganska snart inrikta sig på att säkra närliggande fastigheter.
Enligt Lars Persson vid polisen i Skellefteå så har branden mest troligt börjat på utsidan av fastigheten . I nuläget finns ingen misstänkt, men polisen har hållit ett antal förhör under dagen.
Senare under veckan kommer polisens tekniker att undersöka brandplatsen.

Sandbergska Huset , eller Rosa villan som den kallades i folkmun, bygdes i början av 30 talet och var då en privatbostad. Efter att kommunen tog över fastigheten har det varit både kommunal och privat förskoleverksamhet i huset, och sedan några år tillbaka har Länkarna och Stadsmissionen varit hyresgäster. Stadsmissionens caféverksamhet besöks oftast av missbrukare och människor som söker gemenskap under dagtid. Verksamheten har nu fått tillfälliga lokaler i S:t Olofsgården, men besökarna är oroade över framtiden. Stadsmissionen och Skellefteå kommun ska nu försöka hitta nya permanenta lokaler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista