Dorotea

19 anställda varslas

Husvagnstillverkaren Soliferpolars i Dorotea drar ner på personalstyrkan med 19 anställda på grund av minskade ordrar. Även dotterbolaget Disabs personal drabbas av varslet och fem anställda sägs upp.
– Vad vi har gjort är att anpassa vår produktion till det nya läget på marknaden, säger Soliferpolars VD Patrik Anckar.

Företagsledningen har sett att husvagnsmarknaden mattas av den senaste tiden, vilket gjort att företaget nu tvingas dra ner på sin produktion.
– Det är två saker som påverkar, för det första konjunkturen som går neråt, vilket gör att folk inte är lika benägna att göra köp som tidigare. Det andra är själva husvagnsbranschen som ju är på väg neråt efter många års uppgång, säger Patrik Anckar.
Vad säger era underleverantörer?
– Vi har kontinuerlig diskussioner med dem och de har ofta bra koll på vad som händer på marknaden. Det här kommer inte som en överraskning för någon. Nog ser vi alla vart det är på väg och vi är inte den enda tillverkaren som gör såhär, det sker i hela Europa, säger han.

Enligt platsansvarig Roger Johansson var företagsledningen känt till att det kan bli tvunget att varsla om uppsägning redan i maj, juni i år.
– Ja, det här är ett beslut som har mognat under de senaste veckorna, bekräftar Patrik Anckar. Den berörda personalen och arbetsförmedlingen informerades av varslet under gårdagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista