Umeå & Skellefteå

SD på Norrlandsturné

Idag höll Sverigedemokraterna torgmöte i Umeå och Skellefteå. Men när partiet skulle starta sitt torgmöte i Umeå möttes de av bu-rop, trummor och skrammel från ett 50-tal demonstranter.

Sverigedemokraterna är på Norrlandsturné just nu och idag besöktes både Umeå och Skellefteå.
I Skellefteå gick mötet lugnt till men i Umeå blev det stökigt. Polisen avlägsnade 20-30 personer och omkring 5 personer kommer att rapporteras för att ha stört en allmän sammankomst.

Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder var inte nöjd med polisens insats, att det tog en halvtimme innan demostranterna tystnades så att SD kunde göra sig hörda.

Vakthavande befäl Dan Andersson vid polisen i Umeå bekräftar att det var en hetsk stämning på platsen och välkomnar en JO-anmälan för att pröva om polisen agerade korrekt. 
Motdemonstranterna anser för sin del att de då inte fick möjlighet att debattera med Sverigedemokraterna eftersom flera fördes bort.
Senare på dagen hölls en motdemonstration, ett bättre sätt att bemöte Sverigedemokraterna, säger Intissar Anan som var en av de som var med i motdemonstrationen, som hölls två timmar senare på samma plats. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista