Flygplatserna får underskottet täckt

De regionala flygplatserna har fått mer pengar av regeringen. Flygplatserna går med förlust, och driftsbidraget ska gå till att täcka underskottet.
Totalt har 105 miljoner fördelats i driftbidrag till 23 flygplatser. I Västerbotten gäller det flygplatserna i Storuman, Lycksele, Vilhelmina och Hemavan som fått mellan 7 och 8 miljoner vardera. Så sent som häromdagen krävde Luftfartsverket och Kommunförbundet gemensamt att de regionala flygplatserna skulle få mer pengar för att överleva. - De regionala flygplatserna spelar en viktig för resmöjligheterna i ett land som Sverige med förhållandevis få invånare och långa transportavstånd. Särskilt viktigt är naturligtvis stödet för flygplatserna i norra Sverige där man i många fall inte har några realistiska alternativ till flyget för sina långväga resor, skriver infrastrukturminister Ulrika Messing.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".