Umeå

Gott om studentlägenheter i Umeå

Det är lättare att få studentboende i Umeå än i andra universitetsstäder. Om det var lätt förra året så är det ännu lättare att få tag i studentlägenhet i år det säger Anna-Lena Löfgren, som ansvar för akutrumsförmedlingen i Umeå.

En av studenterna som valt Umeå är Fredrik Nilsson, student från Helsingborg som valde Umeå för att det var lätt att få tag i ett boende och att han ville till en annan stad.

Ungefär 6000 nya studenter kommer att anlända till Umeå under de närmaste veckorna. Det är också allt fler studenter som väljer Umeå enligt Anna-Lena Löfgren.

- Det är ett gott läge på bostadsmarknaden just nu därför löser sig bostadsfrågan för de allra flesta, säger Anna-Lena Löfgren.

Men lyckas man inte få tag i någon bostad finns akutrumsförmedlingen som tillhandahåller 100 rum och av dessa är fortfarande 55 rum lediga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista