Strejken kommer att märkas för barnen

I nästa vecka så kommer ytterligare omkring 2 500 kommunalare att tas ut i strejk i Skellefteå och Umeå. Det är främst i barnomsorgen som strejken kommer att märkas. Elever och förskolebarn får ta med sig egen mat, och vissa förskoleavdelningar kanske inte kan ha öppet.
De som omfattas av strejken är barnskötare, ekonomipersonal och vaktmästare. - Utvidgningen av strejken kommer att märkas, säger Ove Lundqvist personalchef i Skellefteå kommun. Det kommer framförallt att bli problem med mathållning i förskolor och skolor och svårigheter att hålla förskoleavdelningar öppna, det säger Ove Lundqvist till P4 Västerbotten. - Från kommunernas sida arbetar man med att hantera strejken och informera föräldrar, säger Elisabeth Zackrisson skoldirektör för- och grundskolan i Umeå. I Umeå kommer det bland annat att finnas en jourtelefon att ringa till.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".