länet

Tio omkommna i trafiken hittills

Tio människor har omkommit i trafiken Västerbottens län hittills i år. Det betyder att det ser ut ungefär som de närmast föregående åren och att det inte blir någon minskning år 2008 jämfört med 2007.

Så sent som den 22 augusti omkom en 37-årig man i en singelolycka på motorcykel i vid Gravmark. Bland de tidigare olyckorna minns vi flickan som blev påkörd på moped i Vännäs i slutet av juli, paret som omkom i en singelolycka med bil på E12 i Storuman i slutet av juni, den 43-årige mannen på motorcykel som krockade med en älg i maj utanför Lycksele och trafikolyckan på Hökmarksberget på E4 där tre bilar var inblandade, men där en 29-årig man på passagerplatsen i den omkörande olycksbilen omkom.

Där finns också den 45-åriga kvinnan som påkördes på Storgatan i Umeå i maj, den 51-årige mannen på motorcykel som krockade med en lastbil i Sorsele i april, den 91-årige mannen som kolliderade men en timmerbil i Dorotea i februari och den 42-årige mannen på snöskoter som slog runt och omkom i januari i Tavelsjö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista