skellefteå

Ingen fortsättning för hemgångsteamet

Länge har Skellefteå kommun dragits med stora kostnader för utskrivningsklara patienter, men idag när situationen är under kontroll, väljer kommun och landsting att nästa månad avsluta projektet med det så kallade ”hemgång-teamet”, som är en del av förklaringen till de minskade kostnaderna.
- Det blir ingen fortsättning, säger Berit Silverlind, avdelningschef för äldromsorgen i Skellefteå.

Hemgångsteamet har varit i gång drygt ett år och det har varit ett lyckat projekt. Cirka 75 procent av de utskrivningsklara patienter som fått hjälp av teamet, har med stöttning och hjälp kunnat fortsätta bo kvar hemma.

Idag finns inte längre något problem, med att slussa ut patienterna, som är redo för ett boende, efter sin lasaretts-vistelse och vårdtagarna själva har varit väldigt nöjda med hemgångsteamet, som gett extra trygghet och självförtroende att våga testa på att bo hemma. Personalen befarar att detta nu kommer gå förlorat, tillsammans med de erfarenheter de själva samlat ihop.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista