Taxikameror ej tillåtet i länet

Bara för att taxibolag i Stockholm och Göteborg fått tillstånd till kameraövervakning betyder inte det att det blir tillåtet i länet. Det säger Stellan Hallberg på Länstyrelsen i Västerbotten.
För första gången får svenska taxibolag nu rätt att sätta upp övervakningskameror i sina bilar. Taxi Stockholm och Taxi Göteborg fick igår tillstånd av respektive länsstyrelse att ta stillbilder av passagerarna. Men det betyder inte att det är fritt fram för taxikameror här i länet säger Stellan Hallberg på Länstyrelsen i Västerbotten Tidigare har både kammarrätten och regeringsrätten sagt nej till videoövervakning i bilarna och Stellan Hallberg menar att det inte spelar någon roll om det är stillbilder. För drygt ett och ett halv år sedan rånades flera taxibilar i Umeå och då ville många förare ha kameror. Säkerheten i taxibilarna har sedan dess höjts på andra sätt säger Sune Lindström på Taxi Umeorten, bland annat genom larm, men han säger också att det kan bli tal om att söka tillstånd för kameror.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista