S-sväng om Ugglan

Byggnadsnämnden i Umeå sa igår sensationellt ja till livsmedel i Ugglan. Detta efter många års totalt avvisande av tanken.
Vid mötet ville socialdemokraterna fatta ett besut som skulle innebära att ett tillfälligt bygglov utfärdades på en enda gång. Nu blev beslutet istället att byggnadsnämnden snabbt ska göra en detaljplan, som gör det möjligt med försäljning av livsmedel i Ugglan. - Prisundersökningar visar att det är alldeles för dyrt med livsmedel i Umeå. Det behövs prispress, säger Åsa Ögren, socialdemokratisk ordförande i byggnadsnämnden. Hon medger också att den socialdemokratiska omsvängningen kan ha påverkats av att personsammansättningen i byggnadsnämnden förändrats. Granne med Ugglan på Ersboda ligger Obs. - Bra att det blir ordning i området, kommenterar Kjell Edlund, informationschef på Konsum Nord. Men han kräver också att ägaren till Ugglan, Balticgruppen, får vara med och betala för den väglösning som måste till. På samma sätt som Konsum en gång fick betala för sin väg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".