Fler kvinnor än män säger nej till EMU

Kvinnorna i länet är mindre positiva till valutaunionen EMU än vad männen är. Det visar en opinionsundersökning som Sveriges Radio Västerbotten P4 och Sveriges Televisions Västerbottensnytt låtit göra.
Bland kvinnorna är det över 70 % som tänker säga nej till EMU och euron. Bland männen är det 62,3 % som är nej-anhängare. 616 telefonintervjuer har gjorts i länet och de visar att 67 % av alla tillfrågade tänker rösta nej. Flest ja-sägare finns bland männen med drygt 30 %. Undersökningen visar också att det inte finns några större skillnader mellan Umeå och resten av länet. I valet om medlemsskap i EU var andelen ja röster då större i Umeå än övriga länet. Nu är den lika, knappt 25 procent säger ja till EMU. Över 600 personer har svarat i undersökningen, bortfallet - de personer som inte var hemma och svarade i telefon - var ungefär 100 personer.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".