Musikskolan i Umeå på sparlåga

Det blir inga extrapengar till musikskolan i Umeå som kommer att gå på sparlåga de kommande två åren. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden beslutade häromdagen att inte bidra till det underskott på knappt en halv miljon kronorsom musikskolan dras med. Pengarna får nu tas från kommande års verksamhet.
- Det blir besvärliga år, säger Agneta Högstadius, vikarierande rektor på musikskolan. Det här gör att kön på 600-700 elever kommer att finnas kvar och att musiksatsningar inom kommunens skolor inte kan ske i den omfattning man önskar. Britt-Marie Lövgren, folkpartistiskt kommunalråd i Umeå har i många år på sin fritid varit engagerad i ungdomens musikaliska utveckling som ordförande i Umeå musikskolas suzukiförening. Hon anser att musikskolan är bra och gör ett bra jobb men att ekonomin för hela kommunen är kärv och att hon inte kan försvara att musikskolan inte klarat budget trots att man fått sin budget höjd med 1 miljon kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".