Den senaste tidens bilbränder i Boliden oroar många. Foto: Magnus Bergner/SR.
Boliden

Bilbränderna i Boliden skapar oro

Polisen i Skellefteå ser allvarligt på de två bilbränder som inträffat i Boliden under natten och morgonen. Enligt uppgifter till P4 Västerbotten så har ett vittne sett personer i samband med en av bränderna.  Jakob Viklund och Linn Karlsson bor i en fastighet strax intill morgonens bilbrand i Boliden och de känner oro efter helgens bränder.

--Vi vaknade upp av att det small härute och tuta, det var tutan som smälte. Sedan gick vi ut och kolla med då stog en bil i brand. Det kändes lite otryggt när det är sådär, det säger Jakob Viklund till P4 Västerbotten.

Det senaste larmet kom in strax före sex i morse då en bil hade antänts och rullats mot en hyresfastighet av trä. Polisen bedömer händelsen som mordbrand och vissa spår har påträffats på platsen.

Jakob Viklund och Linn Karlsson säger att de under den senaste tiden varit en rad händelser på orten, slagsmål, buskörning och bränder som skapat oro. Bilbranden imorse är en händelse som får Jakob Viklund att fundera på att flytta:

--Ja tycker att det ser riktigt illa ut man börjar ju bli orolig, man vill ju flytta nästan, man vet ju aldrig vad som händer, det säger Jakob Viklund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".