Inget beslut om idrottshallarna i Norsjö

Det har länge varit en politisk låsning om idrottsanläggningarna i Norsjö. I går var det meningen att politikerna skulle ta beslut om att det ska byggas en ishall, och att simhallen ska rustas upp. Men så blev det inte - utan efter en flera timmar lång debatt skickades frågan tillbaka på återremiss - med minsta möjliga marginal i röstsiffrorna.
Norsjöborna har länge saknat en ishall - men kommunen har inte haft råd att bygga en. Inte heller har det funnits pengar till konstgräs i fotbollshallen. Låsningen om idrottsanläggningarna har pågått i tre år nu, för det var då som idrottsföreningarna kom med sitt förslag att ta över. Men företaget Sportcenter AB - hade problem med att få ekonomin att gå ihop och det var nästan ännu svårare att få en politisk enighet för att verkligen låta företaget ta över - så i september i fjol lämnade föreningen tillbaka ansvaret helt till politikerna. Efter alla turer begärde Norsjö kommun en utredning om idrottsanläggningarna i kommunen. Utifrån den har nu kommunfullmäktige röstat om ett förslag från kristdemokraterna, socialdemokraterna och vänsterpartiet. Centerpartiet har tidigare föreslagit ett annat alternativ - som enligt partiet skulle vara billigare - men det röstades ner redan i kommunstyrelsen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".